Scream For Berthillon Ice Cream!

Saturday, March 26, 2011 by Zura Ahmad

Sedap, memang sedap! Berbaloi masukkan "betiyon" dalam itenarary padat untuk hari ini. Tapi ingat, kedai ais krim ni tutup setiap Isnin dan Selasa. Sebab tu lah saya rancang ke sini pada hari Ahad sebab Rabu the whole day nak habiskan masa shopping-moping sebelum balik keesokannya. Operation hour pulak dari pukul 10.00am - 8.00pm.  

How to get here? Sama ada naik Metro, cab atau dengan cara seperti yang saya ceritakan di entry "Cruising Sungai Seine" sebelum ni, jalan kaki dari Quai de la Tournelle, naik jambatan Pont de la Tournelle, jalan terus, masuk simpang kedua belah kanan. Jangan confuse sebab kat sini ada banyak kedai Berthillon, direction yang saya bagi ni ada jual ais krim sahaja. Nak duduk-duduk, lepak-lepak boleh ke next door.  


We were lucky sebab masa sampai tu takdelah ramai orang pun.

Perisa yang available boleh tengok kat senarai di dinding tu. Saya pilih chocolate dan passion fruit. Boleh pilih nak dalam cup atau cone. Harga bout EUR3.20 for double scoops. Tengok tu! Tiba-tiba ramai pulak yang kerumun kedai ais krim ni walaupun masa ni weather sangat sejukkk!!!


Ada dua orang budak comel across the street. They are from State. Terserempak lagi sekali masa kitorang ke Disneyland.

Okay next, jalan kaki ke Notre Dame!

29-31 rue saint Louis en l'ile
Tel: 0143543161


METRO:
Pont Marie
Saint Paul
Cardinal Lemoine
Posted in Labels: | 0 Comments »

0 comments:

www.travelistah.blogspot.com. Powered by Blogger.

Total Pageviews Since 20th January 2011