Jom Candat Sotong!

Tuesday, March 11, 2014 by Zura Ahmad

Menarik! Baru saja menonton festival menangkap sotong menggunakan tangan di Sokcho, Korea di rancangan travel Tasty Road @LiTV. Semalam dapat tahu Terengganu akan adakan festival candat sotong April ini! Mungkin mencandat tak semudah menangkap sotong dengan tangan (main tipu sebab sotong tu diorang dah tuang siap-siap dalam jaring dan orang ramai hanya berebut menangkap seberapa banyak yang dapat) tapi ia pasti berikan pengalaman yang menyeronokkan!

Jangsahang Port, Sokcho, Korea Catching Squid with Bare Hands

How to join? Layari https://www.facebook.com/SquidJiggingTGG untuk info lanjut. InsyaAllah jumpa di sana!

Posted in Labels: , | 6 Comments »

6 comments:

Jari Manis said...

Wahhhh mmg best kalau mencandat dpt sotong ni, jm dh ada pengalaman mabuk dpt tp sotong nan hado coz pegi time sotong dh kurang huhuhu.
Ada geng best gak ni klau sensorang x umphhh :-)

Zura Ahmad said...

Jari Manis, jom lah join! Kalau tak dapat banyak sotong, shopping kat pasar je lah hahahha

zila said...

dah lama teringin nak candat sotong..kalo berdua jer pergi mcm pelik plak kan..kalo lebih dari dua org maybe tak pelik sangat..haha

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Zura Ahmad said...

Zila, ni diorang buat festival candat, so confirm datang berdua boleh jumpa kawan ramai kat sana :)

www.travelistah.blogspot.com. Powered by Blogger.

Total Pageviews Since 20th January 2011